Related stories you might be interested in.

Mariadistel Complex — Vitakruid

Community

Hoe zelf tincturen maken

Community

Help, ik heb hooikoorts!

Community

Go back to the overview

Wat te doen als je gestopt bent of wil stoppen met anticonceptie.

Community

(en je nog niet zwanger wil worden)

Stoppen met anticonceptie, ondertussen (gelukkig) een veelbesproken thema. Dat anticonceptie een negatieve impact heeft op veel vrouwen (libido, gewicht, huid, mentale gezondheid, energiepeil, noem maar op) komt steeds meer boven maar voor veel vrouwen met nog geen onmiddellijke kinderwens blijft vaak de vraag ‘Wat dan wel?’.

Zelf neem ik al een 6tal jaar geen anticonceptie en geloof mij, er zijn genoeg opties.
Hierbij wat richting in je zoektocht:
⁃ Vertrouw niet zomaar op een app. Een algoritme is niet voldoende als anticonceptiemiddel. Kies bv voor een betrouwbare sympto-thermale methode zoals Sensiplan of de BITB cursus van @bloodywomxn (zie hieronder).
⁃ Leer je lichaam écht kennen zodat je niet elke maand met angst zit of toch zwanger wordt wanneer jij denkt dat je niet vruchtbaar bent, maar dat eigenlijk wel bent. Verleg de verantwoordelijkheid niet gewoon naar een nieuw extern middel, maar leg die écht terug bij jezelf.
⁃ Kom erachter of je ovuleert door je cyclus te tracks. De meeste vrouwen weten dit niet eens. (En een menstruatie wil niet persé zeggen dat je ovuleert).
⁃ De reis van hormonale anticonceptie naar een natuurlijke cyclus verloopt voor iedereen anders. Gun je lichaam de tijd om terug balans te vinden.
⁃ ⁠Pijn klopt nooit/is niet de bedoeling en kan ook zonder anticonceptie aangepakt worden.

Je hoeft niet alleen door dit proces te gaan, je kan je persoonlijk laten begeleiden of heel wat kennis inwinnen om je cyclus en eventuele hormonale kwalen beter te begrijpen en meer volgens je cyclus te leren leven. @bloodywomxn lanceerde de cursus Back into the body waarin je de sympto-thermale methode krijgt aangeleerd (dit is geen reclame maar een oprechte aanbeveling vanuit vertrouwen).

En vooral: laat je niet bang maken. We zijn als man en vrouw slechts 6dagen gemeenschappelijk vruchtbaar. Daarvoor hoeven we als vrouw geen 365 dagen per jaar anticonceptie te nemen. Ga zeker de zoektocht aan als je voelt dat je er klaar voor bent.

Deel zeker al je vragen of ervaringen want samen worden we alleen maar slimmer.

Volg me via Instagram of schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste podcast afleveringen en meer!

Wil je graag samenwerken? Stuur een mailtje naar
hello@astridnieuwborg.be

© 2024 Astrid Nieuwborg
Privacy policy